Fördomar...

En sak jag tänkt på nu när jag redigerat och rensat mina bilder är att storhästryttare sliter lika mycket och lika våldsamt i sina hästar som ponnyryttare. Då är frågan, varför gnäller alla nästan bara på ponnyryttarna? Är det för att man kan behöva ta i en storhäst mer än i en ponny?

Det är något jag inte kan förstå, sen också tänkte jag det på tävlingen, det var inte alls många ponnyryttare som slet och sparkade på sina hästar, under tiden jag var där. Vissa såg till och med väldigt försiktiga ut. Medan så fort storhästklasserna började så blev det genast mera slit i hästarna.

Nu till fördomarna, varför har många människor fördomar om ponnyryttare som tävlar? Nästan ingen tänker på hur ryttarna som rider storhäst beter sig. Jag såg många gånger också att så fort hästen vägrade så slog dom till hästen riktigt ordentligt med spöet, vilket hände i princip inte en ända gång under ponnyklasserna, med en sådan kraft menar jag då.
Jag tänker speciellt på en häst som när den vägrade, blev slagen och började då snurra runt på bakbenen, då är ju något fel... Eller?

Är det bara jag som tycker detta är helt konstigt att man bara har fördomar om ponnyryttare, bara klankar ned på ponnyryttare. Är det för att dom är yngre? Är ni avundsjuka? Jag sitter inte och försvarar NÅGON som beter sig illa mot sin häst, tvärt om, jag försöker få upp era ögon på att det inte bara är de små som rider ponny som inte rider bra, utav även vuxna människor som rider stora hästar som inte direkt rider trevligt. Även här kan så kallade ponnysparkar förekomma, och då rejäla.

Sen detta om att hoppning skulle vara en värre sport för hästen än dressyren. Beror helt på vilken nivå den rids och HUR den rids. Så ni har mage att sitta och säga att det inte förekommer hemska saker i dressyren? Oh hell no, lägg ned. Här kan det sparkas minst lika mycket med sporrar, och dras lika mycket i tyglarna, här går ofta inte hästen i en ärlig form, bara något som liknar det, då hästen har blivit tvingad att gå så, inte för att den arbetar rätt med ryggen.
Har ni sett hur dom på elitnivå rider sina hästar? Många, och då menar jag MÅNGA rider rollkür eller liknande, detta skadar hästen både psykiskt och fysiskt.

Vad jag vill ha sagt med detta inlägg är att man ska inte alltid gå efter första anblick eller efter bilder. En riktigt fotograf försöker att få med hästens BRA sidor, alltså inte när den bråkar, så där kan man bli ordentligt lurad av bilder. Likaså så kan man lyckas få en så kallad "ögonblicksbild" då hästen gapar då ryttaren råkats ta lite hårt i munnen för att inte hästen ska göra något som skulle kunna skada dem båda, eller om ryttaren kanske inte hinner ge hästen tillräckligt med tygel över hindret eller att hästen hoppar så inte ryttaren hänger med och på det sättet drar hästen i munnen.
Samma som man inte kan säga att den ryttaren är jätteduktig utifrån bilder eller ens film, för vem vet vad ryttaren gör hemma eller på framridningen?

Så detta med fördomar eller alls säga något om man bara sett ett ekipage första gången eller bara på bild, sluta säga att den eller den ryttaren är jätteduktig. Visst, det finna många duktiga också men det finns också som som rider som krattor som många säger att de rider så bra bara utifrån bilder dom sett på ekipaget.

//Nikita


Postat av: Peetra!

NIKITA?!?!+!+1 du bloggar APdåligt!!!!11 :C bajs på diiiggggg!! så deee sååå!

2011-08-05 @ 14:47:43

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ih�g mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign p� www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se