Dag 7 - Min största rädsla inom ridsporten

Jaha den var svår, då jag sällan är särskillt rädd av mig, speciellt när jag är med hästar.

Men det är väl att hästen skadar sig och det är mitt fel, jag är inte rädd för att jag ska ramla av eller liknande, för det har jag gjort så många gånger så jag har tappat räkningen, jag är inte rädd för att göra bort mig. Jag är rädd för att JAG ska skada HÄSTEN, inte att hästen ska skada mig, då jag vet att det är en riskfylld sport, det är djur med egna viljor och om vi överhuvudtaget ska gå inärheten av dom måste vi lite på dom, för det är nog inte så svårt för en häst att mosa oss små människor när man tänker efter. Jag litar alltid på hästen, då jag vet att det är fredliga djur, sen håller jag alltid koll på den signaler.
När människor skadas på grund av hästen, speciellt i incidenter då hästen är "elak" så är det att människan missat en signal som för hästen är uppenbar att man ska märka.
Är hästen nervös och känner sig trängd? Lugna den då, om möjligt ta den ifrån den situationen innan den får panik, för det är så det blir farligt. Som hästmänniskor har vi nästan en skyldighet att hålla koll på hästens signaler, och tolka dem. Hjälpa hästen då hästen litar på oss, om vi hjälper hästen i en svår situation för den så blir den tacksam! Även om du som hjälps den inte kanske förstår detta, då hästen inte pratar som du, utan de har sina egna signaler.

Känner att det börjar bli ganska off topic här nu, men om ni vill så skulle jag kunna skriva ett åsiktinlägg om detta då jag inte tror att det finns en enda häst på hela jorden som är riktigt elak. Bara missförstodda, osäkra och som har svårt att lita på andra.
Så om man som människa inte märker signalerna en sådan häst ger, kan det bli farligt. Men för det så är hästen inte elak!

//Nikita



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ih�g mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign p� www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se